fbpx

Wat is payroll?

Het hebben van een eigen bedrijf kent, logischerwijs, de nodige (financiële) risico’s. Als je als bedrijf meer flexibiliteit en minder risico’s wilt is payrolling de ideale oplossing. De letterlijk vertaalde payroll betekenis is: loonlijst. Payroll bedrijven als FG Progress nemen als het ware het volledige werkgeverschap over van jouw bedrijf. Dit gaat verder dan alleen het overnemen van de salarisadministratie en kent daarom ook veel meer voordelen voor jouw bedrijf.

Extra kosten payrolling

In de basis is het zelf in dienst nemen van personeel goedkoper dan payrolling. Bovenop het vooraf overeengekomen bruto uurloon van de payroll werknemer rekenen wij namelijk een opslag voor de verantwoordelijkheden die je aan ons overdraagt. Maar, door ervoor te kiezen om samen te werken met payroll uitzendbureau FG Progress ben je zelf minder tijd kwijt aan administratieve rompslomp en/of je hoeft daar geen extra personeel voor aan te nemen. De extra kosten payrolling, ook wel de opslag genoemd, betaal je zodat wij de zaken die je uit handen geeft goed kunnen regelen voor de payroll werknemer. Zo betalen wij daar de werkgeverslasten en het vakantiegeld en pensioen van de payroll werknemer van. Verder kun je voor verschillende dekkingen kiezen, zoals het doorbetalen van loon tijdens langdurige ziekte. Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden van payrolling voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en we bespreken de meest interessante opties voor je bedrijf!

De voordelen van payroll uitzendbureau FG Progress

Als je ervoor kiest om samen te werken met payroll uitzendbureau FG Progress kies je voor meer flexibiliteit en minder financiële risico’s. Omdat je met payrolling het werkgeverschap uitbesteed zijn er heel veel administratieve taken die wij jou uit handen nemen. Denk hierbij aan: het opstellen van de arbeidsovereenkomst salarisadministratie, waar ook de salarisuitbetaling onder valt het verstrekken van salarisspecificaties en jaaropgaven het aanmelden bij de noodzakelijke instanties inzet arbodienst Wet Verbetering Poortwachter reserveren vakantiegeld (8%) reserveren pensioen Samenwerken met payroll bedrijven zoals FG Progress geeft jou als bedrijf dus veel meer flexibiliteit en zekerheid. Omdat de payroll werknemer bij ons op de loonlijst staat ben jij alleen verantwoordelijk voor het overmaken van het bruto uurloon. Dit bedrag maak jij naar ons over. Wij regelen vervolgens de uitbetaling van het salaris en zorgen er ook voor dat de medewerker(s) een salarisspecificatie ontvangen.

Wat betekent payroll voor werknemers?

Zoals je hebt kunnen lezen onder de kop ‘Wat is payroll?’, is ‘loonlijst’ de letterlijke vertaling van het, uit het Engels afkomstige woord. Voor jou, als payroll werknemer, betekent dit dat je juridisch gezien bij FG Progress werkt. Daarnaast kun je altijd bij ons terecht als je ergens mee zit, zin hebt in een gezellig gesprek of gewoon een dringende vraag hebt. Als payroll uitzendbureau zijn wij voor een aantal zaken verantwoordelijk, zoals bijvoorbeeld: het opstellen van jouw contract het (tijdig) uitbetalen van je salaris het afdragen van sociale premies en pensioen doorbetaling bij (langdurige) ziekte het uitkeren van vrije dagen en vakantiegeld het opstellen van loonstroken en jaaropgaven professionele ondersteuning bij onverhoopt ontslag, re-integratie of ziekte
Bij FG Progress krijg je een contract met een marktconform salaris en zeer aantrekkelijke (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat jouw salaris altijd op tijd betaald wordt en dat ook het afdragen van sociale premies en pensioen goed verloopt. Payroll uitzendbureau FG Progress biedt jou ondersteuning in het geval van ziekte, re-integratie of als je onverhoopt ontslagen wordt. Dat zorgt ervoor dat wij zowel voor jou, als payroll werknemer, als voor jouw werkgever de perfecte match zijn op het gebied van payrolling.